Лікарі з Ромен ідуть на Київ

Медики лінійної поліклініки станції СТГО «Південна залізниця» з міста Ромни на Сумщині, які вже кілька місяців протестують проти її закриття та вимагають погасити заборгованість із зарплати, розпочали пішу ходу на Київ.


 

За словами голови Вільної профспілки підприємців України Валентини Коробки, яка є безпосередньою учасницею подій, поліклініку мали реорганізувати та передати на баланс міської ради. Але цього зроблено не було. Як з’ясувалося, у рішеннях міськради щодо реорганізації поліклініки було виявлено помилки, тому її ліквідовують неправильно. Про це медикам повідомив народний депутат Олег Лаврик, який обирався по даному округу. Він також запевнив, що лікарям виплатять заборгованість по зарплаті за чотири місяці саме як зарплатню, а не соціальну допомогу, як це обіцяв на зустрічі з протестувальниками очільник Сумської області Микола Клочко.

У свою чергу, начальник управління охорони здоров’я Сумської ОДА Сергій Бутенко заявив, що вимоги щодо зарплати будуть виконані, проте поліклініку все ж таки доведеться ліквідувати.

Відтак медпрацівники прийняли рішення, що боротимуться до кінця за збереження поліклініки та відправились у ходу. Вони наполягають на тому, аби заклад передали на баланс Роменського району та надали дозвіл на використання матеріально-технічної бази для лікування місцевого сільського населення.

У дорогу до столиці близько тридцяти медиків вирушили із плакатами: «Роботу, зарплату, чиновників – за грати», «Гідна робота – гідна платня».

До Києва планують дістатися орієнтовно 24 травня.

Піша хода лікарів Ромен до Києва

Піша хода лікарів Ромен

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *