Працівники львівської збагачувальної фабрики готові не відвантажувати концентрат, перекривати дороги та пікетувати

Трудовий колектив ПАТ «Львівська вугільна компанія» вимагає терміново вирішити питання погашення заборгованості ДП «Львіввугілля» перед ПАТ «Львівська вугільна компанія». Про це йде мова у зверненні працівників збагачувальної фабрики до  тимчасово виконуючого обов’язки  голові правління-генерального директора, розпоряднику майна ПАТ “ЛВК” арбітражному керуючому В. О. Постоленка,  міністра енергетики та вугільної промисловості України І. С. Насалика, директора  ДП «Держвуглепостач»  А.В.  Плюнгіна, голови Львівської обласної держадміністрації О. М. Синютки, голови Незалежної профспілки гірників України М. Я. Волинця, очільника РО НПГУ м. Червонограда В. В. Оніжука та генерального директора ДП «Львіввугілля» А. П. Дяченка.


 

 

Трудовий колектив ПАТ «Львівська вугільна компанія» повідомляє, що невиплата  заробітної плати є наслідком несвоєчасних і неповних розрахунків з фабрикою  за надані послуги зі збагачення рядового вугілля зі сторони ДП «Львіввугілля».  Заборгованість  на підприємстві складає більше 20 млн грн: люди не отримують гроші з квітня по серпень 2016 року.

«На підприємстві почались роботи з підготовки фабрики до роботи в зимовий період. Потрібні кошти для придбання спецодягу і взуття для працівників. Частину грошей потрібно виділяти для погашення терикону. У нас є ці зароблені кошти, але отримати їх вчасно ми не можемо», – зазначається у зверненні трудового колективу.

У зв’язку з ситуацією, що склалася,12 вересня на засіданні Ради голів ППО НПГУ ПАТ «Львівська вугільна компанія» ухвалили  рішення: з 14 вересня  вугілля на переробку приймати, переробляти, але не відвантажувати концентрат споживачам.

«Вимагаємо терміново вирішити питання по заборгованості ДП “Львіввугілля” перед ПАТ “Львівська вугільна компанія” за надані послуги, яка становить 5,9 млн.грн. Трудовий колектив фабрики настроєний рішуче відстоювати свої права шляхом проведення акцій , а саме: перекриття доріг, пікетування Львівської ОДА , ДП “Львіввугілля”»,- повідомляють у профспілці.  

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *