Рух транспорту біля Рави-Руської заблоковано

Шахтарі ДП «Львівугілля» дотримали слова: сьогодні зранку з дев’ятої ранку перекрили автомобільну трасу біля прикордонного переходу Рава-Руська. Про свій намір вони заздалегідь попереджали достойників різного рівня – від Президента України до очільника Львівської обласної державної адміністрації. Головна вимога протестувальників – виплата заборгованої заробітної плати. Окрім того, учасники протестної акції наполягають на тому, щоб із держбюджету було виділено кошти на освоєння нових лав на копальнях «Межирічанська» і «Степова», а також збережено робочі місця.

Як тільки розпочалася акція, до протестувальників під’їхав перший заступник голови Львівської ОДА  Ростислав Замлинський, який повідомив, що «вже сьогодні до кінця дня надійдуть кошти для погашення заборгованості за вересень». Однак це запевнення жодним чином не позначилося на рішучих намірах учасників акції протесту: вони й далі перекривають автомобільну трасу.

Нагадаємо, кілька днів тому голови первинних профспілкових організацій НПГУ шахт «Межирічанська» і «Степова»  Василь Лесняк та Василь Симканич у приміщенні адміністративної будівлі ДП «Львіввугілля» оголосили голодування. До такого кроку вони змушені були вдатися через невиплату заробітних плат. Із цього ж приводу біля стін Львівської  ОДА представники трудових колективів копалень провели пікетування.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *