На Міжнародній конференції праці розглядатимуть ситуацію в Україні

Україна залишається у короткому списку з 25 країн, ситуація у яких підлягає обов’язковому розгляду на засіданні Комітету з норм і стандартів МОП, яке проходить в рамках 106-ї Міжнародної конференції праці. Про це повідомив голова Конфедерації вільних профспілок України Михайло Волинець, який перебуває  на цьому заході у Женеві. 


 

«Тобто Україна залишається державою, де продовжують порушувати права найманих працівників», – пояснив профлідер.

Михайло Волинець також повідомив, що провів низку зустрічей з представниками профспілкових організацій з різних країн.

«Розповідав їм про ситуацію в Україні та діяльність незалежних профспілок, – сказав він. – Також було корисно отримати інформацію про боротьбу профспілок в інших країнах».

Голова КВПУ сповістив про те, які питання підніматимуть представники українських профспілок на МКП.

«Завтра я, а також голова ФПУ Григорій Осовий, маємо виступити на конференції стосовно інспекції праці в Україні у контексті недотримання міжнародного законодавства, – розповів він. – Нагадаю, що в нашій державі обмежено (зокрема відповідною постановою Кабміну) доступ інспекторів на підприємства для здійснення перевірок. А у таких галузях, як вугільна, від ефективної роботи інспекції праці залежить життя людей. Крім того, я підніматиму питання незабезпечення гірників державних шахт засобами індивідуального захисту. Адже це несе загрозу життю та здоров’ю простих трудівників.

На жаль, на конференції не підніматиметься питання невиплати заробітної плати в Україні. Хоч попередньо про це йшла мова. Виходить, що наша влада вирішила переконати міжнародну організацію, що питання невиплати зарплати – неактуальне, бо заборгованості немає або вона не така велика? Але ж прості трудівники не мають за що годувати дітей, бо їм не виплатили зарплату. Нагадаю, за офіційними даними, загальна заборгованість з заробітної плати станом на 1 травня складала 2,185 млрд грн. Де межа цинізму?»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *