Кампанія LabourStart: Звільнити Резу Шахабі та Есмаїла Абді!

Профспілкові активісти в Ірані піддаються безперервним переслідуванням з боку влади. Громадянські та профспілкові права заперечуються, а лідери організацій опиняються в тюрмах за свою роботу щодо захисту прав трудящих. Інтернаціонал освіти і Міжнародна федерація транспортників особливо стурбовані долею двох активістів: Рези Шахабі та Есмаїла Абді.


 

 

Реза Шахабі, скарбник Профспілки працівників автобусних ліній Тегерана, перебуває в лікарні після того, як його здоров’я було підірване нелюдськими умовами ув’язнення. Однак нещодавно йому відмовили в продовженні лікування і повернули до в’язниці. Більше того, термін його ув’язнення був продовжений на 968 днів, які він перебував у лікарні.

9 серпня Реза Шахабі приєднався до голодування проти тортур та умов утримання у в’язницях Ірану. Есмаїл Абді, лідер Професійної асоціації вчителів Тегерана, засуджений до шести років ув’язнення за сфабрикованими звинуваченнями. Його перевели в лікарню після 38-денного голодування –  протесту проти гоніння  викладачів і проти неправосуддя в Ірані. Через два дні його повернули до в’язниці Евін. На короткий час вдалося домогтися його звільнення під заставу, але 27 серпня він був знову заарештований.

Перейдіть за посиланням:
https://www.labourstartcampaigns.net/show_campaign.cgi?c=3564
і підтримайте заклик до влади Ірану остаточно звільнити Есмаїла Абді та Резу Шахабі!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *