Франція: Тисячі висловили протест проти трудової реформи

У Парижі та інших містах Франції   21 вересня  десятки тисяч людей знову вийшли, на вулиці. Вони протестували проти проведення урядової реформи трудового законодавства, яку запропонував президент  країни Еммануель  Макрон. Про це повідомляє DW


 

Профспілка Загальна конфедерація праці (CGT) оголосила про проведення у четвер близько 200 акцій протесту по всій території Франції. Демонстранти, зокрема, тримали транспаранти із гаслами “Макрон – маріонетка роботодавців”, “Ні реформі ринку праці”, а також закликали уряд відмовитися від реформи у запропонованому вигляді. 

Керівник CGT Філіпп Мартінез під час демонстрації у Парижі заявив, що масштаби акцій протесту у четвер за кількістю учасників є співставними з першим днем протестів минулого вівторка, 12 вересня. Тоді, за даними профспілки, у масових акціях взяли участь майже півмільйона французів.

Нагадаємо, однією з ключових позицій у запропонованій президентом Франції Еммануелем Макроном реформі трудового законодавства є зменшення впливу профспілок на ведення переговорів з роботодавцями. Підприємствам будуть запропоновані більш гнучкі умови в переговорах про заробітну плату і умови праці. Також реформа передбачає зменшення виплат при звільненні. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *