Припинити репресії та напади на лідерів незалежних профспілок у Казахстані

 

Міжнародна профспілкова спільнота закликає припинити репресії та напади на лідерів незалежних профспілок у Казахстані, й додає: “Руки геть від Лариси Харкової, Ерлана Балтабая та Дмитра Сенявського!”
Репресії та насильницькі напади на лідерів та активістів незалежних профспілок в Казахстані продовжуються. 25 вересня 2018 року було порушено кримінальну справу проти лідера Профспілки працівників паливно-енергетичного комплексу Ерлан Балтабая, пов’язаного з забороненою Конфедерацією незалежних профспілок Республіки Казахстан (КНПРК).

 

10 листопада 2018 р. група невідомих напала та жорстоко побила Дмитра Сенявського, лідера місцевої Профспілки працівників паливно-енергетичного комплексу у Карагандинській області.

Міжнародна конфедерація профспілок та Глобальний союз IndustriALL,Industri Energi та Фонд імені Атртура Свенссона закликаютьвладу Казахстану припинити переслідування та насильство щодо незалежних профспілковихлідерів та забезпечити свободу та безпеку діяльності профспілок у країні. Вони також пропонують усім небайдужим підписати листа.
Зараз Балтабай, як і інші незалежні профспілкові лідери, перебуває перед обвинуваченнями, виходячи з втручання держави у внутрішні справи профспілок, а отже, порушуючи Конвенцію МОП 87. 10 листопада 2018 р. Дмитро Сенявський, лідер місцевого відділення палива і Союзу робітників енергоресурсів у Карагандинській області, напали та жорстоко побиті групою невідомих осіб. Будь ласка, приєднуйтесь до нас, закликаючи владу Казахстану припинити переслідування та насильство щодо незалежних лідерів профспілок та забезпечити свободу та безпеку діяльності профспілок у країні.

Ви можете допомогти! Введіть своє ім’я та електронну адресу під зверненням за посиланням: https://www.labourstartcampaigns.net/show_campaign.cgi?c=3928

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *