Шахтарі-інваліди голодуватимуть біля Мінсоцполітики

Сьогодні 80 шахтарів-інвалідів з різних регіонів України із самісінького ранку пікетували Міністерство соціальної політики. Їхні вимоги незмінні: провести перерахунок щомісячних страхових виплат, здійснити осучаснення пенсій, ухвалення законопроекту №4015 «Про внесення змін до Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування» (щодо перерахунку сум щомісячних страхових виплат). 

Цього ж регресники хотіли й 28 квітня, коли долучилися до широкомасштабної акції, організованої Конфедерації вільних профспілок України. За словами голови первинної профспілкової організації НПГУ при Павлоградському міському відділенні Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві Микола Житника, з часу, що минув від останніх відвідин столиці, не змінилося нічого. «Проблеми так і залишаються невирішеними, і, схоже, ніхто їх не збирається вирішувати, – наголосив він у своєму виступі на мітингу. – Вочевидь, влада не хоче чути голос тих, хто все життя працював у складних умовах і зрештою втратив своє здоров’я. Та все ж ми докладемо всіх зусиль, щоб нас таки почули. Цього разу до Києва прибуло вісім десятків шахтарів-інвалідів. Більшість із них готові вдатися до такого радикального кроку, як голодування».

Наразі чиновники міністерства пообіцяли мітингувальникам, що з ними зустрінеться заступник міністра Валерій Ярошенко, який у межах своєї компетенції дасть роз’яснення стосовно порушених питань. Щодо першочергового розгляду в парламенті законопроекту №4015 клерки порадили йти до Верховної Ради, і там добиватися його ухвалення.

У свою чергу, протестувальники вимагають зустрічі з міністром соціальної політики Андрієм Ревою або ж із віце-прем’єром Павлом Розенком.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *