Затверждено план погашения заборгованості із зарплати

Уряд 22 липня ц.р. ухвалив розпорядження №517-р, яким затвердив план невідкладних заходів щодо погашення заборгованості із заробітної плати.


 

 

 Ним передбачено підготувати та внести пропозиції щодо подальшого функціонування підприємств державної і комунальної форм власності, які належать до сфери управління органів виконавчої влади, не провадять виробничої діяльності, не мають замовлень та нарощують заборгованість із заробітної плати. Також планується вжити заходів до недопущення виникнення заборгованості із заробітної плати та забезпечити її скорочення, згідно зі складеними графіками, на підприємствах, що належать до сфери управління органів виконавчої влади і розташовані на території відповідного регіону.

Притягнуть до відповідальності й керівників підприємств, які належать до сфери управління органів виконавчої влади і допустили порушення вимог законодавства щодо своєчасної виплати зарплати.

Буде також активізована робота тимчасових комісій з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат.

Керівникам підприємств рекомендовано забезпечити першочергове спрямування коштів, отриманих під час відшкодування ПДВ, на погашення заборгованості із заробітної плати.

Посилиться й контроль за дотриманням вимог трудового законодавства щодо своєчасної виплати заробітної плати.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *