Юристи КВПУ добилися виплати заборгованих зарплат працівникам «Укртелефільму»

У травні цього року члени первинки Всеукраїнської профспілки «Захист справедливості» Української студії телевізійних фільмів «Укртелефільм» звернулись до юридичної служби Конфедерації вільних профспілок України (КВПУ) із проханням допомогти стягнути через суд заборгованість з заробітної плати. Вона існує на підприємстві аж з 2015 року.


 

Юристи КВПУ в інтересах працівників «Укртелефільм» підготували заяви про видачу судових наказів для стягнення нарахованої, але невиплаченої заробітної плати, та позовні заяви для нарахування та стягнення ненарахованої зарплати до Дніпровського районного суду м. Києва.

Судова боротьба тривала два місяці, і завершилася  успіхом. Як підсумок, переважна більшість членів профспілки отримала судові накази про стягнення з Української студії телевізійних фільмів «Укртелефільм» нарахованої, але невиплаченої заробітної плати за 2017 рік.  Інші працівники поки чекають на аналогічні позитивні рішення суду.

«Тепер – попереду боротьба у рамках позовного провадження за проведення нарахування та виплати заробітної плати за 2015-2016 рр.. Позитивна практика у наказному провадженні лише надихає нас, юристів, та працівників підприємства на перемогу», – зазначив юрист КВПУ Гліб Колесов.

Нагадаємо,  у березні 2016 року працівники «Укртелефільму» розпочали безстроковий страйк».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *