Влада перекреслює енергетичну незалежність, не виплачуючи зарплати і закриваючи шахти

Президент Петро Порошенко разом із делегованими країною-агресором РФ особами свідомо знищує вітчизняну вугільну галузь України. Про це журналістам у кулуарах парламенту заявила Юлія Тимошенко. На сьогодні, обурилася лідер «Батьківщини», практично припинено виплату зарплати гірникам, які працюють на державних шахтах.

Юлія Тимошенко також звернула увагу на те, що державні шахти не фінансуються, а з-за кордону завозять мільйони тонн вугілля і «на цьому заробляють відкат»: «Якщо негайно президент не відреагує на ці речі і не припинить знищувати вугільну галузь, шахтарі по всій країні підніматимуться і вимагатимуть дострокового звільнення Порошенка з посади».

Зі свого боку народний депутат Іван Крулько зазначив на брифінгу у парламенті, що влада цілеспрямовано перекреслює енергетичну незалежність України, не виплачуючи зарплати шахтарям і закриваючи шахти.

«А потім вони дивуються, чому доводиться купувати вугілля у країні-агресорі», – зауважив він.

 «Наша фракція вже підготувала проект закону «Про внесення змін до державного бюджету», в якому йдеться про погашення повної заборгованості у галузі і добудову тих шахт, які можна добудувати, щоб збільшити видобуток вугілля і посилити енергетичну незалежність України», – резюмував  Іван Крулько.

Голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець також наголосив на тому, що вугільна галузь знищується чинною владою.

За його словами, вугілля завозять з-за кордону за дуже високими цінами: «Понад 19 млн тонн вугілля привезли з-за кордону минулого року. Цього року – вже 18,5 млн тонн вугілля. Завозять його, переважно, з країни-агресора Російської Федерації за досить високими цінами. Вугільна галузь знищується», – зазначив він.

https://ba.org.ua/poroshenko-svidomo-znishhuye-vugilnu-galuz-ukra%D1%97ni-yuliya-timoshenko/

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *