Ядерна галузь не витримає “менеджерів нового покоління”

Стурбовані кадровими призначеннями в атомній енергетиці експерти просять Президента про зустріч для їх обговорення. Про це йдеться у відкритому листі главі держави Петрові Порошенку від Українського ядерного товариства та Атомпрофспілки України. Про це повідомляє ukrinform.ua.


 

 «Міжнародні вимоги не сприйняті чиновниками в Україні, які всупереч законодавству часто приймають рішення щодо управління ядерною галуззю, керуючись виключно бажанням мати зручну «команду», не враховуючи при цьому можливі катастрофічні наслідки для країни», – наголошується в документі. У цьому зв’язку експерти просять главу держави про зустріч, аби обговорити кадрові призначення в атомній енергетиці.

«Для недопущення прийняття невиважених рішень щодо управління атомною енергетикою просимо віднайти можливість особистої зустрічі з Вами представників громадських організацій – Атомпрофспілки та Українського ядерного товариства», – йдеться у зверненні. Як приклад експерти наводять низку негативних, на їхній погляд, рішень, які можуть призвести до непередбачуваних наслідків та викликати стурбованість міжнародного співтовариства. За їхніми словами, велику стурбованість викликає «намір зруйнувати систему професійного управління ДП «НАЕК «Енергоатом» спробами призначення на керівні посади в компанію менеджерів так званого «нового покоління», без відповідної освіти та будь-якого досвіду роботи в атомній енергетиці».

«Неможливо інакше оцінити як злочинна некомпетентність вимогу керівників Міністерства енергетики та вугільної промисловості України здійснювати на постійній основі маневрування потужністю енергоблоків АЕС, небажання розглянути фінансовий план компанії для подальшого його затвердження, затягування вирішення нагальних проблем і натомість постійне втручання в господарську діяльність стратегічно важливого для вітчизняної економіки підприємства», – йдеться у листі.

«Призначення непрофесіоналів на будь-які посади… у ДП «НАЕК «Енергоатом» є прямою загрозою безпеці атомної енергетики України, а також викличе стурбованість та критику у ядерників країн Європи, США, Канади, Японії і світових ядерних організацій, насамперед таких, як МАГАТЕ та Всесвітня асоціація операторів АЕС», – попереджають експерти.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *